GamerLegion, echipa lui iM, și-a asigurat suma de 5.000$, în urma parcursului bun în competiția CCT South Europe Series 2.

Structura turneelor CCT

Turneele CCT sunt organizate de către Eden Esports, o organizație ce își are sediul în Malta și a apărut în scena internațională în 2017. Aceștia au organizat turnee precum Malta Vibes sau European Development Championship, turneu ajuns la a șaptea ediție, unde au fost invitați și Nexus Gaming, pentru faza de Play-in.

Turneele CCT sunt împărțite pe 4 regiuni în Europa: West, Central, North si South. Fiecare regiune are 8 turnee diferite online,  după fiecare 4 având loc un turneu offline, în Malta, turneu al celor mai bune echipe din punct de vedere al clasamentului realizat pe baza rezultatelor. Per total, de-a lungul Europei și al Americii, vor avea loc 44 de turnee online, 11 finale offline și un ultim turneu al campioanelor, toate acestea având un prizepool cumulat de 3.4 milioane de dolari.

Debutul echipei în noul an competițional

CCT South Europe Series 2 a fost primul turneu al anului pentru echipa internațională de pe locul 23 mondial. GamerLegion au fost invitați pentru faza de playoff a turneului, mai exact în optimile acestuia.

Echipa părea că va avea un prim meci facil, aceștia jucând împotriva echipei 00Prospects, care de-abia s-au calificat în playoff după ce au terminat 3 – 2 grupele de tip swiss. GL au reușit să îi invingă cu scorul de 2 – 1, reușind un comeback de la 11 – 5 pe ultima hartă. De asemenea, iM a reușit un ace într-o rundă foarte importantă pe această hartă la scorul de 13 – 9 pentru adversari.

GamerLegion 2 – 0 500

În sferturile de finală, GamerLegion i-au întâlnit pe bulgarii echipei 500, echipă ce se află cu un singur loc sub aceștia in clasamentul mondial HLTV, anume pe locul 24. GL n-au cedat nicio hartă, având un joc excelent și dominant. Mihai a fost MVP-ul meciul, reușind 47 de kill-uri și doar 29 de death-uri, statistici ce i-au adus un impresionant rating de 1.49. În plus, acesta a reușit un nou highlight, izbutind un hold extraordinar al rampei pe Nuke.

GamerLegion 1 – 2 Aurora

În semifinale, GamerLegion au arătat un joc consistent, dar le-a lipsit acea mică doză de noroc de care orice echipă are nevoie într-un meci. In urma unui thriller întins pe 3 hărți, GL au cedat cu scorul de 1 – 2 contra rușiilor de la Aurora, care au câștigat turneul până la urmă. IM a fost MVP-ul meciului, având cel mai mare rating, mai exact 1.29. Acesta a avut un scor de 65 – 53 si ADR (average damage per round) de 90.7.

În urma acestui parcurs, GamerLegion și-au asigurat suma de 5.000$ și, cel mai probabil, încă un invite în cadrul playoff-ului South Europe Series 3. Felicitări echipei și multă baftă în următoarele turnee!

autor: Octavian Manda

CS2International CS2National CS2

XELLOW și lauNX – debut la IEM Katowice

Cei doi internaționali români vor juca la debutul în primul turneu de top al anului în compania celor de la OG astăzi de la...