Deși split-ul de primăvară din LEC s-a încheiat în urmă cu câteva zile, schimbările nu ezită să apară. Cea mai șocantă modificare din acastă perioadă este trecerea lui Martin “Rekkles” Larsson de la poziția de AD carry la rolul de support după 11 ani de carieră în scena de League of Legends.

Fnatic renunță la Rekkles după această schimbare

În urma deciziei lui Rekkles, organizația Fnatic l-a eliminat pe acesta din lineup-ul split-ului de vară al campionatului european, urmând să își caute o altă echipă în perioada următoare. Acesta și-a motivat decizia de a se reinventa într-un clip pe Twitter în care menționa că nu ajungea nicăieri cu rolul de AD carry, iar această schimbare era cea mai potrivită.

În continuare, Fnatic a anunțat că este în căutare de un nou AD carry pentru roster-ul splitului următor, încercând ca prin aceste schimbări să readucă echipa în top.

În ciuda faptului că decizia aceasta pare neașteptată, Rekkles este bine cunoscut și pentru campionii de support pe care i-a jucat de-a lungul timpului atât în campionat, cât și în solo queue, precum Janna, Sona, dar și Karma. În anul 2019 în Summer Split, Fnatic a reușit să câștige un meci împotriva echipei Rogue în care Rekkles a jucat Janna și a încheiat meciul cu scorul de 5/5/27.

Scurt istoric despre Martin ‘Rekkles’ Larsson

Rekkles este unul dintre cei mai longevivi playeri de League of Legends din scena europeană, acesta începându-și cariera în anul 2012. Din cauza faptului că suedezul nu împlinise 18 ani, nu a fost lăsat să joace în EU LCS până în noiembrie 2013 când a semnat cu organizația Fnatic, alături de care a petrecut 7 ani în total.

De-a lungul timpului, acesta a mai semnat cu echipe precum Alliance(Elements), G2 Esports, dar și Karmine Korp din liga franceză. Deși anul acesta a revenit în LEC și s-a întors la organizația sa de suflet, Fnatic, nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor proprii și a trebuit să ia o decizie drastică pentru a fi mai aproape de visul de a câștiga campionatul mondial.

autor: Diana E.