După ce s-a încheiat split-ul de iarnă, echipele au avut la dispoziție un timp foarte scurt pentru eventualele modificări. Printre echipele care au suferit schimbări în ultima perioadă se numără și Fnatic, Excel și Team Vitality.

În urmă cu câteva zile, reporterul Alejandro Gomis a anunțat că unul dintre antrenorii echipei Excel va fi danezul Hidon. Acesta a fost atât headcoach, cât și assistant coach pentru perioade scurte de timp în cadrul ligilor mai mici din Europa.

Ce s-a întâmplat cu Fnatic în ultima perioadă?

După ce Fnatic a avut cel mai slab split din istoria organizației, au avut loc schimbări absolut necesare. Astfel, echipa renunță atât la top laner-ul Wunder, cât și la support-ul Rhukz și headcoach-ul Crusher care nu au reușit să petreacă prea mult timp în cadrul campionatului european.

Oscarinin și Advienne au fost promovați din roster-ul academiei Fnatic și vor juca în LEC începând cu 11 martie, iar acest moment marchează debutul lui Óscar Muñoz “Oscarinin” Jiménez în campionatul principal, dar și întoarcerea lui Henk “Advienne” Reijenga după un split în liga spaniolă. Cel din urmă a fost support-ul echipei Excel timp de 9 luni începând cu iunie 2021, după ce a făcut parte din BT Excel.

În ceea ce privește headcoach-ul care îl va înlocui pe Crusher, acesta este Tomáš ‘Nightshare’ Kněžínek care a fost antrenor pentru IMT Academy, respectiv Immortals pentru doi ani.

Upset se întoarce în LEC

Elias “Upset” Lipp se întoarce în campionatul european după o scurtă perioadă de absență, timp în care acesta era încă sub contractul echipei Fnatic. Upset a anunțat în urmă cu câteva zile că începând cu split-ul următor, va juca în poziția de ad carry pentru Team Vitality în locul lui Neon.

Schimbarea aceasta este una promițătoare astfel că Upset este considerat unul dintre cei mai buni ad carries din Europa, fiind cunoscut pentru playstyle-ul său agresiv.

În timpul Winter Split-ului, Team Vitality a reușit să se remarce cu noul roster, terminând prima etapă pe locul 1, cu scorul de 7W2L. Însă, ajunsă în etapa de best of 3, Vitality a pierdut două serii la rând împotriva echipelor KOI și SK Gaming fără să câștige vreun meci, fiind eliminată din competiția pentru playoffs.

Astfel, organizațiile mai au timp o săptămână pentru eventualele modificări, Spring Split-ul urmând să înceapă sâmbătă de la ora 19:00 cu meciul mult așteptat dintre Excel și Fnatic.

 

autor: Diana E.

Sursă banner – Dotesports