Odată cu încheierea celui mai important și spectaculos campionat de League Of Legends, Worlds, am intrat în plin sezon de transferuri pentru toate regiunile. Acest Off-Season aduce foarte multe schimbări pentru toate echipele prezente în LEC (League of Legends European Championship), atât pentru jucători, cât și pentru anumite organizații.

Mutări importante pentru jucătorii români

Andrei “Odoamne” Pascu, este cel mai prolific jucător român de pe scena Lol-ului internațional. Chiar în acest an a reușit cele mai mari realizări din carieră, a căstigat LEC pentru prima oară, urmând apoi să ajungă în optimi la Worlds, alături de echipa Rogue. Cu toate că jucătorul în vârsta de 27 de ani a arătat că este încă un top laner foarte valoros, acesta urmează să se despartă de echipa Rogue, pentru care a jucat 2 ani, urmând să semneze cu echipa Excel Esports.

Acolo Odoamne o să se reîntălenască cu un alt jucător conațional nou în echipa Excel, jungler-ul Andrei “Xerxe” Dragomir. Duo-ul de români au mai jucat împreună în perioada 2017-2018, jucând amândoi pentru Splyce. Celor doi conaționali o să li se alăture încă doi jucători noi pentru Excel, ramânând din vechea echipă doar ADC din cehia, Patrik “Patrik” Jiru.

Tânărul mid laner Vincent “Vetheo” Berrie de la Misfits Gaming și support-ul Raphael “Targamas“ Crabbe. Echipa celor de la Excel Esports arată cel puțin interesant prin combinația de jucători cu experiență alături de devotamentul jucătorilor tineri cu dorință de afirmare.

O altă mutare foarte importantă pentru un jucător român este cea a lui Alexandru whiteinn Kolozsvari. Acesta a reușit să câștige alături de echipa Heretics atât LVP(liga spaniloă) cât și EU Masters(cel mai important campionat de tier 2).

Cu aceste rezultate notabile, support-ul român urmează să se transfere în LFL(liga franceză) la Karmine Corp, cea mai cunoscută și iubită echipă din Franța.

Pe această cale le urăm multă baftă jucătorilor români în noul sezon LEC care o să înceapă în aproximativ două luni.

G2, FNATIC, Mad Lions - în plină schimbare

Cele mai importante organizații din LEC caută să își întărească și imbunătățească lineup-urile, astfel am avut parte de câteva transferuri cel puțin interesante.

Martin Rekkles Larsson este unul dintre cei mai cunoscuți jucători de League of Legends din Europa. Acesta s-a consacrat în cei peste șase ani jucați la Fnatic, iar mirarea nu a fost mică când în 2020 a decis să se transfere la G2, organizația rivală.

Transferul însă a fost unul tumultos, iar în 2021 a ajuns să joace în LFL la Karmine Corp din cauza contractului complicat semnat cu G2. După doi ani foarte complicați pentru ADC-ul Rekklesacesta urmează să se întoarcă la echipa la care s-a consacrat, FNATIC. Alături de el pe lane o să fie și un nou suport, portoghezul Ruben “Rhuckz” Barbosa, promovat de la echipa secundă.

În ceea ce îi privește pe cei de la G2, cea mai de succes organizație din ultmii ani din Lol-ul European, șocul a venit când au anunțat că jungler-ul Marcin Jankos Jankowski părăsește echipa, urmând să joace pentru Heretics (organizația spaniolă cumpărând un spot în LEC). În locul acestuia a fost adus suedezul Martin Yike” Sundelin, care a jucat pentru LDLC în LFL și a reușit să câștige cu aceștia două campionate EU MASTERS.

O altă mutare extrem de importantă pentru G2 este aducerea ADC-ului Steven “Hans Sama” Liv, unul dintre cei mai urmăriți jucători din off-season, mai ales că era free agent. Alături de el pe bot o să revină la echipă Mihael “Mikyx” Mehle care a mai fost la G2 în era lor de aur unde au ajuns până în finala Worlds din 2019.

Mențiuni importante

Organizația Mad Lions a schimbat trei lane-uri după un sezon mediocru. La echipă au venit top-ul din Corea de Sud Kim Chasy” Dong și support-ul bulgar Zdravets Hylissang Galabov, iar ADC-ul ceh Matyas Carzzy Orsag, a revenit la echipă după un split petrecut la Vitality.

Vorbind de Vitality și aceștia au adus schimbări semnificative după ce super team-ul creat sezonul trecut, special să câștige totul în Europa a eșuat lamentabil. Astfel, locul de pe top i-a revenit lui Kyeong Photon Gyu, de junglă se va ocupa chinezul Zhou Bo” Yang, iar pe bot slovacul Matus Neon Jakubcik.

LEC arată mai intens ca niciodată

Multe schimbări neașteptate, multe nume noi pregătite să se afirme, organizații noi care vor să își pună amprenta, antrenori pregătiți să aducă idei noi de joc, sunt ingredientele care or să creeze un meniu perfect pentru fanii europeni de League of Legeneds.

LEC o să se rezume în aproximativ două luni, însă o dată exactă nu a fost anunțată.

autor: Bogdan I.

Sim RacingSimRacing International

Iarna aceasta românii atacă FLExTREME!

Pe 6 august, Victor Nicolae efectua o depășire magistrală asupra lui Dairé McCormack (Williams eSports) la ultima trecere prin Parabolica de la Monza, în...