După un parcurs dezastruos în timpul split-ului de iarnă din LEC în care s-a clasat pe ultima poziție, organizația Excel Esports a ales să facă schimbări majore pentru ca echipa să reușească să își revină începând cu Spring Split.

LIMIT va juca în locul lui Targamas

Potrivit blix.gg, Raphaël “Targamas” Crabbé a ajuns la un acord cu organizația și nu va face parte din roster-ul echipei Excel în split-ul de primăvară. Acesta a fost înlocuit de Dino “LIMIT” Tot căruia i s-a oferit din nou șansa să joace în campionatul european după ce a făcut parte din roster-ul inactiv al organizației BDS pentru 6 luni.

Această schimbare a stârnit diverse reacții din partea fanilor de pe Twitter, unii dintre ei bucurându-se pentru șansa pe care a primit-o LIMIT pentru a demonstra că poate ajuta organizația să ocupe un loc mai bun split-ul următor. Însă, au fost surprinse și persoane care consideră că LIMIT reprezintă un ‘downgrade’ pentru Excel.

Excel renunță la Youngbuck și Nelson

O altă schimbare pe care a făcut-o organizația engleză a fost renunțarea la coaching staff-ul din Winter Split, și anume YoungBuck și Nelson. Joey ‘YoungBuck’ Steltenpool a fost antrenor la Excel încă din noiembrie 2019 după ce acesta petrecuse un an alături de Fnatic.

Din păcate, nu au fost confirmate persoanele care le vor lua locul în poziția de coach, respectiv assistant coach, însă acest detaliu va fi menționat în articolele următoare.

Noutăți din Group Stage

 Va rămâne de văzut dacă Excel va mai anunța vreo schimbare în ceea ce privește split-ul de primăvară, însă, între timp, Group Stage-ul este în plină desfășurare. Duminică seară am avut parte de două serii dominante, SK Gaming și MAD Lions câștigând cu 2W0L împotriva Team Vitality, respectiv Astralis.

Mai departe, G2 Esports și KOI joacă în seara aceasta pentru un loc în finala campionatului european, iar cel de-al doilea loc se va stabili în următoarea etapă din lower bracket dintre SK Gaming și MAD Lions de pe 24 februarie.

Autor: Diana E.

Sursă banner – Excel Esports