Sezonul 48 al ESEA League este o nouă oportunitate pentru echipele din România să se afirme în scena internațională. În Advanced suntem reprezentați de Nexus Gaming, în timp ce în Main avem 3 echipe full de români (HyperSpirit, Infinite Gaming, Vexar). Aceste echipe au avut performanțe mixte, de la clasări în top până la clasări în subsolul clasamentului.

1. Nexus Gaming

• Lineup: BTN, ragga, XELLOW, s0und, ERSIN
• Record echipă: 6 victorii – 2 înfrângeri
• Loc în clasament: 34 din 70

Nexus Gaming continuă forma impresionantă din ultima vreme și, în urma calificării la RMR, au reușit victorii și în ligile ESEA. Aceștia au reușit victorii împotriva POLET, GamerLegion Academy, ALTERNATE aTTaX, V1dar Gaming, L&G și FTW Esports, în timp ce aceștia au pierdut contra ECSTATIC și Lemondogs. Următorul lor meci în ESEA este contra polonezilor de la los kogutos marți, 27 februarie de la 21:00. Nexus vin după participarea de săptămâna trecută în RMR B, unde au fost eliminați după 3 înfrângeri contra Astralis, Monte și Guild Eagles. Prestația acestora a fost una bună și de care ar trebui să fim mândri. Ulterior, aceștia au reușit 2 victorii în ESEA și au urcat în clasament. Aceștia se bat pentru calificarea în playoff, unde se duc primele 24 de echipe.

2. HyperSpirit

• Lineup: GEOHYPE, smekk, ADRON, swiiffter, kritik, starkiller (coach)
• Record echipă: 10 victorii – 2 înfrângeri
• Loc în clasament: 2-3 din 189

După rezultate bune în calificările open ale Major-ului (2 clasări în top 33-64), HyperSpirit domină liga Main, cu un record aproape perfect. Singurele înfrângeri ale lor au venit contra polonezilor de la PGE Turow și britanicilor de la Viperio, ambele nume cunoscute în scena de Tier 3 internațională. HyperSpirit mai au doar 2 meciuri de jucat, următorul fiind contra Dynamo Eclot miercuri de la 19:00. Obiectivul acestora este promovarea în Advanced, deci clasarea în top 8 în urma playoff-ului.

3. Infinite Gaming

• Lineup: H4rder, mHn, SAVAGE, d1maje, starplajerz, sXe (coach)
• Record echipă: 7 victorii – 4 înfrângeri
• Loc în clasament: 78 din 189

Infinite Gaming au revenit în CS2 cu un nou lineup anunțat acum mai puțin de o lună. Aceștia sunt încă într-o perioadă de acomodare și au nevoie de mai mult timp și schimbări, aflându-se la mijlocul clasamentului. Deja au anunțat o primă schimbare, eliminarea lui SAVAGE din echipă. Următorul lor meci este marți de la 23:00 contra SpalaX LFO. În open qualifierele pentru RMR au avut performanțe foarte bune, reușind 2 clasări în top 9-16, la 2 meciuri de calificarea în Closed în fiecare qualifier. În momentul de față Infinite se află pe locul 93 mondial în clasamentul HLTV.org.

4. Vexar

• Lineup: CHANKY, zewts, Ed1m, N0R1, waZz
• Record echipă: 7 victorii – 5 înfrângeri
• Loc în clasament: 60 din 189

Chiar dacă sunt doar un mix, Vexar au în componență jucători consacrați în scena națională de Counter-Strike. Acest lucru se poate observa și în rezultatele acestora, fiind în prima jumătate a clasamentului și la câteva victorii de calificarea în playoff (primele 48 de echipe se califică). Următorul lor meci este contra XP Academy marți, 27 februarie, de la ora 23:00.

Le urăm multă baftă tuturor echipelor și sperăm la cât mai multe calificări în playoff și posibil și promovări!

Autor: Octavian Manda