Cei doi jucători români, regali și adamS, și-au ajutat echipele să ajungă până în playoff-ul turneului Roobet Cup 2023. Acesta este un turneu de S-Tier cu prizepool-ul în valoare de un sfert de milion de dolari.

OG (regali) au fost eliminați în sferturi de o echipă mult mai bine cotată, anume Virtus.pro, care, într-un final au și câștigat turneul împotriva Monte, echipa ce a eliminat Movistar Riders (adamS) în aceeași fază a turneului.

Ce este Roobet Cup 2023?

Roobet Cup 2023 este un turneu organizat de către RLG, fosta Relog Media. Aceștia organizează multiple turnee atât de Tier 1, cât și de 2 sau 3, precum finalele CCT, turneele RES, Brazy Party sau Roobet Cup. Aceasta a fost a doua ediție a Roobet Cup, cea din 2022 fiind câștigată de către BIG într-o finală împotriva FaZe.

Formatul turneului este unul destul de simplu, având 2 faze diferite: grupele și playoff-ul. Cele 16 echipe invitate au fost împărțite în 4 grupe, unde primele 2 echipe din fiecare s-au calificat în playoff. Toate meciurile din turneu au fost de tip BO3.

Parcursul lui regali alături de OG

OG au făcut parte din grupa ”morții”, grupa D, alături de fnatic, Ninjas in Pyjamas și Monte. În primul meci i-au întâlnit pe Monte, care au terminat acest turneu pe locul 2. OG au pierdut cu scorul de 2 – 0 acest duel, dar, în ciuda acestui rezultat negativ, regali a avut o performanță individuală bună (1.18 rating).

În meciul pentru ”ultima șansă”, OG au jucat contra echipei de pe locul 15 mondial, fnatic. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, fiind decis în urma a 3 hărți, OG reieșind învingători. Regali a avut 46 de kill-uri și doar 35 de death-uri, având un rating de 1.17.

Meciul decisiv pentru calificarea în playoff a fost contra echipei Ninjas in Pyjamas, care a jucat cu un stand-in în numele lui maxster, venit de la academia organizației. Din nou, OG au avut un meci extrem de complicat, pe care au reușit să îl câștige după 3 hărți, implicit 66 de runde. Regali a avut 40 de kill-uri și 44 de death-uri, MVP-ul echipei în acest meci fiind FASHR.

În sferturile de finală, regali & co. au întâlnit o echipă mult mai bine cotată decât ei, Virtus.pro. OG au pierdut cu scorul de 2 – 0 la hărți, reușind să câștige 9 și, respectiv 11 runde. Regali a avut un meci șters, cu doar 22 de kill-uri și 31 de death-uri. În urma acestui turneu OG au câștigat 5.000$.

Parcursul lui adamS alături de Movistar Riders

Movistar Riders au făcut parte din grupa B alături de Virtus.pro, 9z și Spirit. În meciul de debut, adamS & co. i-au întâlnit pe sud-americanii de la 9z, locul 24 mondial. Chiar dacă au pierdut prima hartă, Movistar Riders au reușit să revină și să se impună cu scorul de 2 – 1. AdamS a fost al doilea cel mai bun jucător de pe server cu un rating de 1.13 (43 de kill-uri și 42 de death-uri).

În cel de-al doilea meci, Movistar Riders au întâlnit echipa ce urma să și câștige turneul, Virtus.pro. Meciul a fost unul scurt, adamS și echipa sa reușind să câștige doar 13 runde în acest BO3. Ca toată echipa sa, adamS a avut o evoluție slabă (13 kill-uri și 32 de death-uri).

În meciul decisiv pentru calificare, Movistar Riders au reîntâlnit echipa 9z într-o reeditare a primei runde. Deznodământul meciului a fost același, adamS & co. reușind să câștige cu scorul de 2 – 1. Din nou, adamS a fost al doilea cel mai bun jucător al echipei sale prin rating-ul de 1.21 (51 de kill-uri și 42 de death-uri).

În duelul din sferturile de finală Movistar Riders au fost dominiați de către Monte, echipă situată pe locul 9 în clasamentul mondial. Aceștia au pierdut prima hartă cu scorul de 13 – 10, dar cea de-a doua a fost pierdută drastic, cu scorul de 13 – 1. AdamS a avut un rating de 0.70 cu 16 kill-uri și 31 de death-uri.

De asemenea, acest turneu a fost ultimul pentru IGL echipei lui adamS, Alejandro ”alex” Masanet. Acesta a părăsit Movistar Riders pentru organizația renumită Ninjas in Pyjamas, unde îl va înlocui pe Hampus ”hampus” Poser.

Felicitări ambilor jucători români pentru parcursul bun în acest turneu important!

Autor: Octavian Manda