La capătul a două săptămâni de CS pline de surprize, Majorul din Rio își află câștigătorii în persoana celor de la Outsiders. Echipa din CIS a învins în finală pe danezii de la Heroic cu 2-0 (16-12 pe Mirage și 16-5 pe Overpass).

O finală fără emoții

Chiar dacă danezii au plecat drept favoriți în ultimul meci al competiției, Jame și echipa n-au părut afectați de miza partidei.

Heroic plecau cu prima șansă atât datorită faptului că, pe hârtie, întâlniseră adversari mai incomozi până în finală, dar și pentru că cele două echipe se întâlniseră anterior chiar la Rio, în Legends Stage, acolo unde echipa lui Cadian s-a impus cu 16-9 pe Overpass într-un Bo1.

Cu toate acestea, Outsiders au venit cu un plan de joc foarte bine pus la punct. Pe harta aleasă de ei, Mirage, au câștigat 8 runde de tero care s-au demonstrat a fi mai mult decât suficiente pentru a porni meciul cu 1-0 în favoarea lor. Pe Overpass, în schimb, au dominat de la cap la coadă harta și au oferit publicului din Rio una dintre cele mai plictisitoare finale de Major din istorie.

(sursa: hltv.org)

Jame, MVP-ul turneului

In game leaderul și AWP-ul echipei din CIS a primit binemeritatul premiu de MVP datorită performanțelor de pe întreaga durată a competiției. Jame s-a aflat la Rio deja la a doua finală de Major jucată, după ce a pierdut în 2019 în fața celor de la Astralis în Berlin.

Chiar dacă distincția de MVP putea fi acordată unui singur jucător, din Top 5 jucători de la Rio Major, nu mai puțin de 3 au făcut parte din rosterul Outsiders. Pe lângă Jame, FL1T și debutantul fame au contribuit masiv la performanța istorică.

Outsiders, locul 1 mondial după câștigarea Majorului

Primul Major organizat în America de Sud a găsit probabil cel mai instabil Top 10 din istoria recentă a CS:GO. Niciuna din echipe nu părea favorită clară la câștigarea turneului, iar acest fapt a fost demonstrat de căderea rând pe rând a numelor mari precum FaZe, Vitality și Liquid încă din Legends Stage și Cloud9 și Na’Vi încă din sferturi.

Astfel, rezultatele de la Rio au “explodat” ordinea echipelor în topul mondial, Outsiders urcând pentru prima dată în istorie pe prima treaptă a clasamentului HLTV.

Pe Jame și echipa îi vom mai putea urmări într-un singur turneu în acest an, la Blast World Final 2022 care se va desfășura la Abu Dhabi în perioada 14-18 decembrie.

(sursa: HLTV)

Autor: Vlad N.