După ce campionatul european și-a încheiat cu succes prima săptămână din anul acesta, deja ne putem face o idee despre cum arată echipele din LEC și dacă rosterele sunt atât de puternice pe cât păreau în timpul off-season-ului.

Echipele care au rămas neînvinse după week 1

G2 Esports și Team Vitality au reușit să se afirme încă din prima săptămână de LEC, fiind singurele echipe care nu au pierdut niciun meci, în ciuda faptului că au jucat împotriva unor echipe puternice, precum Excel, Fnatic și MAD Lions. G2 a reușit să câștige toate cele 3 meciuri detașat, cu un avantaj considerabil, cel mai dominant meci fiind acela împotriva echipei Astralis, unde au învins cu scorul de 23 la 5.

În ceea ce privește Team Vitality, primul meci vs Fnatic a fost unul cât se poate de interesant, echipa fiind condusă atât la scor și turnuri, cât și la dragoni până în minutul 30. În acel punct al meciului, Fnatic a reușit să facă mountain soul-ul și să ia baron-ul, însă Vitality a recuperat câteva kill-uri la fight-ul de după baron, doborând, totodată, și turnul și inhibitorul de pe bot. Aceștia au profitat de greșelile echipei adverse și au încheiat meciul în minutul 32 cu scorul de 16 la 13.

După acest meci, Vitality a câștigat detașat împotriva echipelor MAD Lions și Team Heretics, demonstrând că au un roster puternic care poate domina campionatul european. Este de menționat faptul că singurii campioni care s-au repetat în compoziția acestei echipe pe parcursul primei săptămâni sunt Jax și Azir.

5 echipe au încheiat prima săptămână cu scorul de 1W - 2L

Cele 5 echipe care încă nu au ieșit foarte tare în evidență în campionat sunt BDS, Fnatic, SK Gaming, Team Heretics și Excel Esports. În ceea ce privește echipa lui Odoamne și a lui Xerxe, aceasta a început split-ul de iarnă cu două înfrângeri vs G2 Esports și KOI.

În ultimul meci din Week 1, Excel a jucat vs BDS și au fost conduși la scor în primă fază, deși echipele erau foarte apropiate la gold. În minutul 38 ambele echipe aveau câte un inhibitor spart, însa fight-ul decisiv a avut loc în baza celor de la BDS după ce Excel a înfrânt cel de-al doilea elder dragon care le-a adus prima victorie din anul acesta.

La ce să ne așteptăm în Week 2?

Cea de-a doua săptămână din Winter Split va începe sâmbătă de la 18:30 cu Ready Check care are scopul de a prezenta o analiză a meciurilor care vor urma. Invitații din această săptămână sunt Georgia Paras (g_troubleinc) și YamatoCannon.

Autor: Diana E.

Sursă banner: Esportschimp

EA FCEA FC Casual

FIFA 23 Team of the Year – Echipa anului 2022

În fiecare ediție de FIFA, în luna ianuarie avem cea mai așteptată promoție, aceasta fiind Team of the Year, adică Echipa anului precedent. Fiind...