După o primă lună modestă a anului 2023, februarie aduce niște rezultate mai bune pentru o parte dintre românii din scena internațională a League of Legends-ului. În timp ce Excel alături de “Odoamne” și “Xerxe” sunt în reconstrucție, asteptând următorul split, rezultatele bune pentru România sunt aduse de către alți jucători.

Alin “AoD” Baltat și Astralis au depășit orice așteptare

Înainte de începerea sezonului de iarnă, Astralis erau clasați în aproape fiecare tierlist pe ultimul loc. Așteptările erau foarte mici pentru acestă echipă, însă, spre surprinderea tuturor, au reușit să se califice în playoff.

Primul meci a fost pierdut de către Astralis împotriva celor de la Mad Lions cu scorul de 2-1, după un meci destul de strâns în care Astralis și-a confirmat, din nou, valoarea. Pentru Astralis a urmat meciul cu BDS, o altă echipă surpriză care s-a dovedit extrem de puternică, echipa pierzătoare urmând să părăsească turneul.

Cu toate că au pierdut primul meci din seria contra BDS, Aod și echipa au dat dovadă de o mentalitate puternică și au reușit să câștige următoarele două meciuri și să își continue drumul. Din păcate pentru Astralis, au fost nevoiți să îi înfrunte, din nou, pe Mad Lions, care s-au impus fără prea multe probleme cu scorul de 2-0, eliminând astfel echipa lui AoD.

Cu toate acestea, calificarea în play-off și câștigarea meciului împotriva celor de la BDS au arătat că Astralis este o echipă mai mult decât capabilă și care poate provoca daune aproape oricui.

Emanuel “Emi” Ursachi pe primul loc în LFL alături de GameWard

După doar o lună și câteva săptămâni alături de GameWard, coach-ul “Emi” se clasează pe primul loc în LFL (liga franceză), cu 8 victorii și doar 3 înfrângeri. Aceștia reușesc un sezon extrem de bun având în vedere concurența intensă din LFL. Printre echipele bătute de GameWard se află foștii câștigători EUMaster, LDLC, BDS.A sau KC.

Cu acestă serie bună prin care trece GameWard, calificarea în playoff este doar o chestiunie de timp. Astfel, “Emi” are șansa de a își arăta calitatea de antrenor cu această echipă și de a își crea un nume serios pe scena internațională de League of Legends.

Din păcate pentru celălalt român din LFL, support-ul “whiteinn” nu reușește să aibă sezonul dorit alături de Karmine Corp. Având un record de 4 victorii și 7 înfrângeri, aceștia se află pe un loc care nu le asigură participarea în play-off. Cu doar 7 meciuri rămase de jucat, aceștia sunt nevoiți să înceapă să adune cât mai multe victorii pentru a reuși să își asigure calificarea.

GameWard o să joace astăzi de la ora 20:00, împotriva academiei celor de la Vitality, urmând ca de la ora 21:00 să joace Karmine Corp contra academiei echipei BDS. Ambele meciuri se pot urmări pe canalul de Twitch al celor de la LFL.

autor: Bogdan I.

International LOLLeague of Legends

G2 Esports este campioana split-ului de iarnă din LEC

După finala dominantă care s-a desfășurat duminică seară, G2 Esports a reușit să-și revendice cel de-al zecelea trofeu din campionatul european. Câștigul a fost...