Mid-Season Invitational, prescurtat MSI, este al doilea cel mai important turneu de League Of Legends din lume. Acesta reunește câștigătoarele competițiilor domestice din fiecare regiune, pentru a se decide care este cea mai bună echipă din mijlocul sezonului.

Anul acesta, competiția o să aibă loc în Anglia, în arena Copper Box, care are o capacitate de 7,500 de locuri. Scena internațională a League Of Legends-ului o să își deschidă porțile pe 2 mai, urmând ca marea finală să aibă loc pe 21 mai.

Play-In Stage

MSI va găzdui în Anglia un număr total de 13 echipe, care se vor duela în 2 stagii. Primul stagiu se numește Play-In Stage, unde vor participa 8 echipe, distribuite în două grupe, meciurile fiind bo3, iar meciurile din Last Chance Qualifier, bo5. Câștigătorii din fiecare grupă plus câștigătorii din LCQ, vor avansa către următorul stagiu al turneului. Astfel, din cele 8 echipe calificate, doar 3 vor avansa în stagiul final.

Echipele calificate pentru Play-In stage:

  • Bilibili Gaming (LPL), sunt cea mai puternică echipă din acest stagiu, aceștia reușind o performanță foarte grea, ajungând până în finala LPL, eliminând în parcursul lor, echipe precum EDG, foști câștigători Worlds.
  • Golden Guardians (LCS), au reușit cea mai bună performanță din istoria organizației prin această calificare la MSI. După ce la începutul sezonului nimeni nu le dădea șanse de calificare, aceștia au demonstrat că imposibilul este posibil.
  • PSG Talon (PCS), revin pe scena internațională după un campionat câștigat cu greu. Două victorii, la limită, câștigate cu scorul de 3-2, împotriva celor de la IMP și CFO, apoi o finală câștigată clar cu scorul de 3-0 împotriva FAK, le-au asigurat prezența la MSI.
  • DetonationFM (LJL), sunt cea mai prolifică organizație din Japonia, însă acest sezon Sengoku Gaming, le-au făcut concurență serioasă. După ce DFM au pierdut sezonul regulat, în playoff-uri au reușit să își distrugă adversarii, câștigând cu 3-0, atât semifinala, cât și finala, împotriva rivalilor de la SG.
  • Movistar R7 (LLA), vor reprezenta America Latină, după ce au reușit să câștige 2 meciuri cu scorul de 3-2. Aceștia au terminat sezonul regulat pe locul 3, așa că prezența la MSI este o performanță notabilă.
  • Loud (CBL), au reușit să câștige dominant competiția domestică din Brazilia, pierzând doar două hărți în 3 meciuri.

G2 este prima echipă din Europa calificată, aceștia fiind calificați, momentan, în play-in stage, urmând, probabil, după finalul split-ului din Europa să urce în următorul stagiu. BDS, MAD Lions sau Vitality, sunt variantele pentru a doua echipă din Europa care au o șansa să ajungă la MSI. Singura necunoscută pentru acest stagiu, este câștigătoarea VN(Vietnam), acolo unde sunt favoriți cei de la GAM Esports.

Bracket Stage

Bracket Stage este al doilea stagiu din MSI, unde vor participa 8 echipe, cele 3 calificate din stagiul anterior și 5 echipe calificate direct. Toate meciurile sunt bo5, formatul turneului fiind double elimination bracket în acest stagiu.

  • Gen.G și T1 (LCK), sunt echipele care vor participa din Coreea, la acest turneu. T1 caută să se răzbune pe Gen.G, după ce au pierdut finala în fața acestora și să își afirme din nou dominația pe plan internațional.
  • JD Gaming (LPL), sunt câștigătorii campionatului din China, iar Ruler alături de echipa sa, dorește să arate rivalilor, din fosta echipa, că a făcut alegerea corectă când a ales să se transfere în China
  • Cloud9 (LCS), pornesc un nou val de speranță pentru fanii din America. După ce au reușit să demonstreze că sunt, de departe, cea mai bună echipă din LCS, aceștia vor să demonstreze că America poate să aibă o echipă care se duelează de la egal la egal cu cele mai bune echipe din lume.

De notat este faptul că doi campioni sunt interziși pentru MSI. Yummi și, noul campion, Milio. Riot anunță că acești campioni ar putea avea un impact negativ asupra jocului. Meciurile de la MSI vor putea fi urmărite pe canalele de Twtich ale regiunilor calificate.

autor: Bogdan I.