Au mai rămas doar patru echipe în lupta pentru cel mai prestigios trofeu din scena de League of Legends, Worlds 2023.

Intensitatea este la cote maxime între cele trei reprezentative rămase din LPL: Weibo, BiliBili, JDG și favorita fanilor din Coreea de Sud, T1, echipa legendarului Faker. Fiecare echipă rămasă și-a arătat valoarea în aproape o lună de meciuri, însă doar una poate să ridice trofeul deasupra capului la final. Va reuși LPL să câștige un nou trofeu chiar în casa echipelor din LCK sau T1 va reuși una dintre cele mai miraculoase reveniri din istorie?

BLG VS WBG

Primul meci din semifinală o să ne dezvăluie prima finalistă dată de regiunea din China, LPL. Se anunță un duel interesant între două echipe care adoră meciurile explozive. BLG vor să atingă o nouă finală, după ce au reușit să ajungă în finala de la MSI din acest an, unde au pierdut în fața celor de la JDG.

Aceștia sunt o echipă ce au reușit să își creeze o identitate unică de joc într-un timp relativ scurt, folosind veterani alături de tineri cu dorință de afirmare. BLG par să fie capabili să se lupte și să învingă aproape orice echipă, mai puțin JDG, în fața cărora au pierdut deja și în fazele anterioare ale turneului, însă adeversarul lor în acest moment și obstacolul înspre marea finală este WBG.

“Weibo”, ar spune mulți analiști, sunt norocoși că au ajuns până în această fază a turneului, majoritatea specialiștilor clasându-i drept cea mai slabă reprezentativă a LPL. Este adevărat că au avut un traseu destul de ușor până în acest punct, învingând în optimi singura reprezentativă a echipelor din vest, NRG, din America, cu scorul de 3-1.

Iar până în acel punct nu au avut deloc un parcurs curat, pierzând un meci ce părea câștigat împotriva celor de la G2 și pierzând și o mapă în meciul decisiv pentru calificarea în optimi contra celor de la Fnatic. Cu toate acestea, sunt la un singur bo5 de finala Worlds 2023, iar Weibo au în componență campioni mondiali anteriori care sunt gata să demonstreze că timpul lor nu a trecut.

  • Jucători de urmărit: Acest meci are șansa rară să fie decis de jucătorii din partea de sus a mapei, Bin și TheShy. Bin este deja cunoscut prin meme-ul creat în jurul său și porecla de GigaBin, datorită performanțelor monstroase și solide pe care le-a avut întreg anul. În același timp, TheShy este unul dintre cei mai buni top laneri din lume, aflându-se din nou pe scena internațională după câțiva ani de pauză. Este clar că oricare dintre acești jucători poate face diferența în orice secundă, întrebarea este, cine o să fie acela?

JDG VS T1

JDG este reprezentanta numărul unu din China și prima echipă din lume care poate să câștige “golden road-ul”, adică să câștige absolut tot ce se putea în acest an. După ce au dominat, într-o manieră considerabilă, cel mai bun campionat din lume și au reușit să câștige și MSI-ul, JDG mai au un singur obiectiv, pe care sunt gata să îl atingă cu orice preț: câștigarea Worlds. Cu un parcurs aproape perfect până în acest moment, aceștia arată că își mențin forma excelentă din sezonul regulat, iar în acest moment doar o minune ar putea să îi oprească din câștigarea turneului.

Vorbind de minuni, adversara celor de la JDG este singura echipă rămasă din turneu din LCK, faimoasa T1. După un sezon destul de slab din partea celor de la T1, cu un Faker accidentat, aceștia păreau că nu sunt în stare nici să se califice pentru Worlds.

Totuși, revenirea legendarului midlaner a schimbat cu totul fața echipei, iar ajunși la Worlds, T1 parcă a uitat de orice problemă avută, transformându-se într-o echipă periculoasă. Aceștia au reușit să distrugă visul celor de la LPL, acela de a avea patru echipe în semifinale, deoarece au reușit să îi elimine pe cei de la LNG, cu scorul de 3-0, într-o manieră la care probabil doar fanii din arena din Coreea de Sud puteau spera. T1 trăiește parcă într-un vis care poate deveni realitate, însă cel mai mare coșmar al lor îi așteaptă în semifinale, JDG. Ne așteaptă un meci extrem de interesant.

  • Jucători de urmărit: Două dintre cele mai importante legende ale jocului se întâlnesc în acest meci, Faker (T1) și Ruler (JDG). Cu o istorie și o rivalitate de lungă durată în spate, aceștia sunt pregătiți să scrie o noua pagină de istorie. Calitățile pe care amândoi le posedă sunt apreciatate de jucătorii din întreaga lume, însă doar unul poate să avanseze înspre marea finală.

 

Prima semifinală o să aibă loc în mâine (11 noiembrie), BLG vs WBG, urmând ca duminică să fie disputată cealaltă semifinală, JDG vs T1, amândoua fiind programate la ora 10:00. Meciurile o să fie jucate pe arena din Busan, Coreea de Sud, Sajik Indoor Gymnasium, cu o capacitate de aproape 15.000 de spectatori pregătiți să vadă League of Legends de cea mai înaltă calitate.

 

autor: Bogdan G.