Nu mai puțin de 6 echipe din cele 8 care vor fi la startul BLAST Fall Finals din capitala Danemarcei vin după rezultate recente dezamăgitoare pentru standardele lor. Na’Vi, FaZe, NiP, OG, Liquid și G2 vor dori să treacă rapid peste amintirea Majorului din Rio. Cei din urmă nici măcar nu s-au calificat…

Celelalte două echipe se află la capete opuse ale spectrului așteptărilor. Heroic urmăresc să confirme nivelul ridicat de joc arătat la Major acolo unde au pierdut finala, în timp ce Fluxo, mixul brazilian aflat pe locul 28 în lume, vine în Copenhaga cu speranța de a câștiga măcar un meci.

Două grupe greu de prezis

Formatul “finalelor” BLAST este simplu: 8 echipe împărțite în două grupe de 4. Câștigătoarea grupei merge direct în semifinale, locurile 2 și 3 merg în sferturi, iar locul 4 este eliminat.

(sursa: hltv.org)

Grupa A pare să aibă două favorite: Heroic și FaZe. Dacă pentru echipa daneză sunt clare argumentele pentru care i-am vedea în vârful grupei, discuția complicată este cea legată de campionii Majorului din Antwerp.

Pe de o parte, echipa favoritului local, Karrigan, a suferit înfrângeri cel puțin usturătoare recent și nici la capitolul victorii n-au convins. Au pierdut un Bo3 în fața outsiderilor de la Bad News Eagles și au învins cu greu echipe care iau rar contact cu tier 1 precum Complexity sau Sprout (ambele victorii cu 2-1).

Pe de altă parte, FaZe au avut parte înaintea meciurilor de la Rio de un bootcamp de o săptămână și în CS este ca la șah. Pregătirea pentru un meci sau pentru o competiție nu dispare. Foștii lideri mondiali au arătat straturi noi pe Overpass și chiar pe Vertigo la Major, deci nu putem calcula cu exactitate câte lucruri noi au în “repertoriu”. Dacă le vor aplica mai bine decât acum câteva săptămâni, va rămâne de văzut.

NiP și OG par echipele sortite să-și dispute locul 3. Noua echipă a lui Aleksib este, cu siguranță, echipa mai experimentată și care pleacă drept favorită, dar OG s-a dovedit și în trecut că pot fi veritabili Jokeri într-un turneu fără favoriți clari.

În grupa B, locul 4 pare să le fie rezervat brazilienilor care au meciul de debut împotriva unui Na’Vi care caută să răzbune eliminarea de la Rio suferită în compania conaționalilor celor de la Fluxo, Furia.

Chiar dacă Fluxo par a avea un winrate impresionant de 74.5% în ultimele 3 luni (41 de victorii, 14 înfrângeri), nu trebuie uitat faptul că acest WR este inflat enorm de faptul că nu au întâlnit echipe europene decât de 2 ori. În ambele cazuri, echipa câștigătoare a fost cea de pe bătrânul continent.

Așadar, în timp ce ne așteptăm ca brazilienii să se lovească de opoziția de top ca de un zid, pentru Na’Vi sunt șanse bune de loc 1 în grupă care duce direct în semifinale. Nici Liquid, nici G2 reprezintă echipe problematice pentru organizația ucraineană, istoric vorbind.

Probabil cel mai grea înfruntare de prezis din prima rundă este cea dintre reprezentanții Americii de Nord și echipa verilor Kovac, Niko și Hunter. Pauza prelungită suferită de G2 se poate demonstra a fi benefică, dar, chiar și așa, nu credem că au capacitatea să învingă Liquid într-un Bo3.

De sâmbătă, acțiunea se mută din studio în Royal Arena (sursa: hltv.org)

Miza suplimentară a turneului: calificarea la World Finals

Circuitul BLAST conține două sezoane, unul de primăvară și unul de toamnă, dar și o competiție susținută anual în decembrie la care sunt invitate câștigătoarele celor două sezoane, dar și învingătorii de la alte competiții majore.

Astfel, FaZe (Antwerp Major), Na’Vi (Blast Spring Finals), Vitality (ESL Pro League 16) și Outsiders (Rio Major) sunt cele 4 echipe deja calificate la competiția care se va desfășura în Abu Dhabi în perioada 14 – 18 decembrie. Lor li se va alătura câștigătoarea din Copenhaga și alte 3 echipe conform clasamentului realizat de BLAST care poate fi consultat aici.

BLAST World Finals oferă un prize pool de 1.000.000 de dolari, în timp ce finala sezonului de toamnă de la Copenhaga oferă un prize pool de “doar” 425.000 de dolari.

(sursa: BLAST)

Programul și unde poate fi urmărit evenimentul

Miercuri și joi sunt zilele rezervate etapei grupelor, iar vineri se vor disputa cele două sferturi de finală care vor determina Top 4. De sâmbătă, istorica locație Royal Arena va fi gazda semifinalelor și a finalei.

Este nu mai puțin de a 5-a ocazie în care arena din inima Danemarcei va încorona campioni.

Meciurile de la BLAST pot fi urmărite pe canalele oficiale de twitch și youtube ale acestora:

Vă invităm să rămâneți la curent cu principalele rezultate și programul de la BLAST pe pagina noastră de instagram.

 

autor: Vlad N.

International LOLLeague of Legends

Schimbare în formatul competițional pentru LEC

Cea mai importantă schimbare în LEC (League of Legends European Championship) aduce un nou format competițional, mult așteptat de către fanii europeni....