Divizia de motorsport a grupului Renault și-a reiterat implicarea în sim racing pe trei fronturi: echipe profesioniste în F1 eSports și Le Mans Virtual (rFactor 2) și campionatul monomarcă din Assetto Corsa Competizione.

Înaintea primei etape de Formula 1 a noului sezon, Alpine și-a anunțat programul și pe plan virtual în cadrul unui prim eveniment dedicat. Niciun semn de reducere a investițiilor sau de neîncredere față de această arie!

Patrik Sipos rămâne titular în echipă, iar în F1 eSports îl va avea drept coleg pe Luke Smith (vicecampion al seriei-suport Exhibition). În seria Challenger, Alpine îl va susține pe Ruben Pedreno. În cursele de anduranță, Alpine va fi reprezentată de doi sim raceri: Collin Spark și Tom Lartilleux, care vor fi secondați de piloți reali (conform regulamentului LMVS). Însă ceea ce este de cel mai mare interes pentru noi este reluarea campionatului disputat în Assetto Corsa Competizione cu modelul Alpine A110 GT4.

Pasiunea lui Victor Nicolae pentru această mașină l-a făcut să se înscrie la una dintre primele sale mari competiții în ACC, în 2021. Acea campanie inaugurală în Alpine eSports Series a avut un impact puternic asupra încrederii sale că poate să performeze pe plan internațional. Un pole și un podium au fost reperele sale, iar la final s-a clasat în Top 10 printre destule nume grele, într-un sezon câștigat de James Baldwin. În 2022 a revenit în acest campionat și a fost iarăși printre primii 10.

Calificările se vor desfășura între 27 martie și 9 aprilie, iar de această dată mai mulți componenți ai echipei West Competition Racing și-au manifestat interesul. Jaroslav Honzik a testat de curând mașina reală, ca premiu pentru campionatul câștigat anul trecut. Și în acest an, o experiență de pilotaj cu modelul de categorie GT4 este premiul învingătorului. În plus, Alpine Fan Tokens în valoare de 60.000$ vor fi acordate premianților dintr-un pluton de 35 de piloți selectați.

Cele trei etape ale campionatului se vor desfășura pe 29 aprilie, 11 și 25 mai. Vor putea fi urmărite pe contul de Youtube al producătorului francez.