Emanuel “Emi” Ursachi este unul dintre cei mai buni antrenori din LFL, una dintre cele mai importante și îndrăgite ligi din toată Europa. În acest moment el se clasează pe locul doi împreună cu echipa sa, GameWard. Având un sezon atât de spectaculos, l-am întrebat pe “Emi”, care este rețeta succesului și desigur, dacă are un mesaj pentru fanii din România.

Începuturi

Cariera lui Emi de antrenor a început ca antrenor secund pentru organizația turcă Beşiktaş Esports. După o singură lună însă, acesta a preluat poziția de antrenor principal la echipa eMonkeyz, care evolua în LVP (liga spaniolă). Un singur split a petrecut acolo antrenorul român, apoi a ajuns antrenor pentru cunoscuta organizație din Spania, Vodafone Giants.

Rezultate bune precum locul 2 în LVP în sezonul regulat și locul 3-4 în playoffs, i-au adus lui Emi și echipei lui calificarea la EM 2020. Ajungând la unul dintre cele mai importante turnee din Europa, Vodafone Giants au reușit să își câștige grupa. Din păcate, în quarterfinals au fost eliminați de către GamerLegion cu scorul de 2-1. Totuși, acest rezultat a fost unul bun pentru Emi și echipa.

“Muncă multă, seriozitate, respect pentru persoanele din jurul tău și multă pasiune. Fiecare detaliu contează, fiecare cuvânt, fiecare acțiune, fiecare sezon. ” – Emi

După o perioadă de aproape doi ani, Emi a schimbat decorul, venind în Prime League Pro Division, la cunoscuta organizație Mouz. După aproape un an de rezultate decente, la începutul acestui an, Emi a ajuns în LFL, liga franceză.

GameWard este echipa care se bucură de calitățile antrenorului roman, având un sezon spectaculos. Reușind să bată majoritatea echipelor din LFL, GameWard se află pe un loc foarte bun în clasament, având șanse foarte bune la un loc de playoffs. Cu doar câteva meciuri rămase din sezonul regulat, sperăm ca Emi și GameWard să se lupte pentru câștigarea LFL.

“Pot spune că LEC-ul nu e departe de nivelul pe care îl are LFL-ul.”

În cazul în care anumite denumiri de campionate nu au fost destul de clare, Emi a încercat să ne explice care este diferența între LEC și campionatele pe regiuni, precum LFL. “Am jucat meciuri de antrenament împotriva celor de la G2, Fnatic, KOI, Heretics și multe alte echipe. Singurii care chiar sunt un pas în față sunt cei din G2. Am avut warmup cu ei chiar înainte de finala LEC pe care au câștigat-o. “

Emi este unul dintre românii care arată că se poate crea o carieră din esports, după multă muncă, dedicare și seriozitate. Continuăm să îl susținem pe Emi pe drumul pornit și sperăm să adune cât mai multe rezultate bune.

“Pe final doresc să le mulțumesc celor care mi-au urmărit cariera și m-au susținut. îmi doresc ca românii să ducă esportsul la un nivel mai ridicat decât este acum, pentru că se poate.”

autor: Bogdan I.